Norske ordbøkerEngelske ordbøkerSvenske ordbøkerTyske ordbøkerFranske ordbøkerSpanske ordbøkerItalienske ordbøkerRussiske ordbøkerPortugisiske ordbøkerKinesiske ordbøkerArabiske ordbøkerLatinske ordbøkerOrdbokpakker
Du er her:

Stor norsk ordbok

Av: Tor Guttu, Dag Gundersen, Boye Wangensteen

Den aller største norske ordboken

Ordboken inneholder 235 000 oppslagsord, og er Norges mest omfattende ordbok for bokmål!

Her finner du ordforklaringer, bøyninger og en rekke eksempler på bruk. For mange av ordene er det tatt med opplysninger om ordopprinnelse (etymologi).

Ordboken inneholder 85 000 synonymer, og mer enn 10 000 antonymer.

Kjøp Stor norsk ordbok

Du får Ordnett både online (i nettleser) og offline (i mobilapp og program for Windows og Mac).Les om Ordnett på alle plattformer

Denne ordboken er satt sammen av stoff fra fire store digitale ordbøker:

1. Norsk ordbok (av Tor Guttu) er en av de største ordbøker for norsk, og i Stor norsk ordbok er definisjonene hentet herfra. I tillegg til å forklare ordenes betydninger vises ordene i bruk, i en rekke eksempler. Det er også fra denne ordboken opplysningene om ordenes opprinnelse (etymologi) er hentet.

2. Tanums store rettskrivningsordbok (redaktør Boye Wangensteen) er den største rettskrivningsordboken for bokmål. De grammatiske opplysningene i Stor norsk ordbok er hentet herfra, med alle offisielle bøyningsformer og varianter av ordformene.

3. Norske synonymer (av Dag Gundersen) gir synonymer til oppslagsordene, altså koblinger til ord av samme eller beslektet betydning, og viser hvordan vi kan variere og berike språket i tale og skrift. Materialet tar utgangspunkt i bokutgaven Norske synonymer blå ordbok.

4. Fremmedord (av Dag Gundersen) supplerer innholdet i Stor norsk ordbok med ord av fremmed opprinnelse som er gått inn i språket. Materialet tar utgangspunkt i bokutgaven Fremmedord blå ordbok.