Informasjonskapsler («cookies»)

For å holde oversikt over dine pålogginger på www.ordnett.no legger vi igjen en informasjonskapsel (også kalt cookie, eller bare nettkapsel) på datamaskinen din. Når du logger deg ut av Ordnett slettes denne. Hvis du ikke logger deg ut, men bare lukker siden med Ordnett.no, så vil vi bruke informasjonskapselen til å gi deg tilgang til ordbøkene neste gang du besøker ordnett.no, uten at du må logge deg inn på nytt.

Hvis du besøker Ordnett med en nøkkel som skal gi deg tilgang til ordbøker eller rabatt ved kjøp, så blir også denne nøkkelen lagret noen timer i en cookie. Ordnett bruker Google Analytics, som også benytter cookies.

Riktig innstilling i din nettleser

Du kan selv slette slike cookies, eller du kan be nettleseren din om å gjøre det. Også en del oppryddingsprogrammet på datamaskinen kan slette cookies. Men hvis du gjør dette kommer vi ut av tellingen, og du kan risikere å bli stengt ute fra Ordnett.

For at Ordnett skal fungere problemfritt er det derfor viktig at du ikke sletter cookies direkte.

Som regel er det nettleseren din som sletter cookies, uten at du engang er klar over det, og nedenfor viser vi deg hvordan innstillingene i nettleseren bør være for å unngå problemer. Hvis du allikevel ønsker å slette cookies er må du logge ut av Ordnett hver gang du bruker tjenesten. Det er kanskje litt tungvint, men gir deg i hvert fall ikke påloggingsproblemer.

Edge

For denne nettleseren går du til Innstillinger og trykker på knappen «Velg hva du vil fjerne» under Fjern nettleserdata.

alt

Hvis det huket av for «Informasjonskapsler og lagrede nettstedsdata», så må du sørge for at valget Fjern disse dataene etter hver økt er satt på Av.

alt

Internet Explorer

For denne nettleseren går du til menyen Verktøy og velger Alternativer for Internett. Der skal det ikke være huket av for «Slett leserlogg når leseren lukkes».

Mozilla Firefox

For denne nettleseren går du til menyen i øvre høyre hjørne og velger Innstillinger. Under knappen «Personvern» skal Firefox «Huske historikk».

alt

Google Crome

For denne nettleseren klikker du på det røde Hjem-ikonet øverst i høyre hjørne og velger Innstillinger. Derfra søker du opp «Innstillinger for innhold» (alternativ kan du navigere deg dit ved å velge Avansert/Personvern og sikkerhet/Innstillinger for innhold).

Herfra klikker du på InformasjonskapslerValgene her må være som i bildet nedenfor.

alt

Opera

For denne nettleseren finner du menyen Innstillinger og velger Avansert. Under Infokapsler skal du «Godta infokapsler».