Hva kan du gjøre på «Min side»?

Min side gir deg en fin oversikt over hvilke ordbøker du abonnerer på og hvilke opplysninger som er registrert på deg som bruker.

Du kan også gjøre tilpasninger i søkegrensesnittet, og du kan stanse eller fornye et abonnement.

Alle endringer du gjør på Min side vil bli husket når du går tilbake til søkesiden, og vil også gjelde for andre datamaskiner hvor du logger deg på med ditt brukernavn.

Her kommer en detaljert forklaring til alle mulighetene.

1. Innstillinger for søk

Søk i alle språk samtidig

Standard-innstillingen er at du søker i ett og ett språk, og at du søker i alle ordbøkene du abonnerer på.

Her kan du velge å søke i alle språkene samtidig. Dette gir følgende endringer:

• Søket gjøres kun i oppslagsord. Søk i «All tekst» må velges med knappen Søk i all tekst.
  • Treffene grupperes språk for språk.
  • Språk som det ikke er treff i vises ikke i det hele tatt.
  • Språket som er valgt under søkefeltet behandles som hovedspråk, og treffene i dette språket kommer alltid først.
  • Språkverktøy vises bare for hovedspråket.

Lagre søkehistorikk

Her bestemmer du om vi skal ta vare på søkehistorikken din.

Bruke ordhjul

Her slår du av eller på ordhjulet (eller autofullfør). Det er våre forslag til søkeord mens du skriver i søkefeltet.

Aktiver nynorsk for alle søk

Med dette valgt kan du søke med nynorsk også i ordbøker på bokmål - vi gjør en oversettelse i bakgrunnen. Søker du på øyre i fransk ordbok så får du treff på øre.

Vis tegnspråk for norsk

Med dette valgt vil du få forslag til tegnspråkvideo direkte fra Statpeds minetegn.no.

Hvis det finnes en tegnspråkvideo, så vises det et ikon med to hender.

Bruk nummersøk

Hvis dette er aktivert så kan du søke direkte med tall.

Trefflisten

Standard er å vise en kort-versjon av artikkelen i trefflisten hvis du får mer enn 1 treff. Dette gir god oversikt over alle treffene, men medfører samtidig at man må klikke på en artikkel for å se hele innholdet.

Her kan du selv stille inn hvor mange artikler du ønsker å se i fullvisning; alle tallene 1–25 kan velges.

Valg av enkeltordbøker

Listen over ordbøkene dine er gruppert etter språk, og som standard søkes det i alle ordbøkene dine.

Hvis du ønsker å ikke søke i én eller flere ordbøker fjerner du bare haken i boksen foran disse ordbøkene. Da vil det ikke søkes i disse før du igjen haker dem av.

2. Historikk

Her kan du se søkehistorikken din. Du selv bestemme hvor mange søk som skal lagres.

De siste 5 søkene dine ser du også i venstremenyen for søket.

3. Favoritter

Favoritter lages ved å klikke på stjernen nederst i artikkelen, og her får du oversikt over alle favoritt-artiklene dine.

4. Personlig informasjon

Her ser du hvilke opplysninger vi har om deg. Herfra kan man også endre noen opplysninger (gjelder ikke Feide-brukere).

5. Mine abonnementer

Her kan man se hvilke ordbøker man har tilgang til.

Hvis man har kjøpt abonnement på ordbøker i butikken kan man administrerer disse kjøpene ved å gå til Betalingsportal.

6. Prøvetilganger

Her kan du velge hvilke ordbøker du ønsker å prøve – gratis og uforpliktende.

7. Bruker- og abonnementsvilkår

Lenke til vilkårene som gjelder for bruk av Ordnett.no

Hvordan søke i Ordnett

Her lærer du å søke i digitale ordbøker. Forskjell på å søke i oppslagsord og i all tekst. Hvordan lese trefflisten?

En generell gjennomgang av Ordnett

Her er en enkel og generell gjennomgang av hvordan du bruker Ordnett.