Du er her:

Feide-pålogging

En fleksibel løsning for elever og lærere

Alle skolekundene våre kan benytte seg av vår Feide-løsning. Dette betyr at elever og lærere enkelt kan få tilgang til ordbøker både hjemme og på skolen, og fra alle digitale enheter med en nettleser.

Feide-pålogging kan ikke brukes for Ordnett Pluss.

Skolene distribuerer egne pakker med Ordnett Pluss der ordbøkene følger med. Hvis man kjøper ordbøker til Ordnett Pluss med en egen bruker, så får man ikke tilgang til skolens ordbøker samtidig. Men må da velge om man vil installere skolens pakke eller sin egen pakke (der man logger seg på med brukernavn og passord).

Hva må gjøres av skolen?

Tre trinn for å ta i bruk Feide:

  1. Legg til Gyldendal Norsk Forlag som Feide-tjeneste. Dette gjøres via skolens administrasjonsgrensesnitt hos www.feide.no.
  2. Logg på med en Feide-bruker på www.ordnett.no. I påloggingsvinduet vårt er det en egen Feide-knapp. Når du klikker på den kommer du til en egen Feide-pålogging. Skolen din skal nå finnes i tilhørighetslisten vår.
  3. Ta kontakt med oss. Når vi får beskjed om at dere ønsker å bruke Feide, så kobler vi ordbøkene deres til Feide-kontoen.

Alle som i Feide-systemet hører til skolen deres kan nå logge seg inn med Feide-identiteten sin og får automatisk tilgang til alle ordbøkene.

Kjøp av ekstra ordbøker privat

Feide er en påloggingsløsning for bruk via Internett. Hvis en elev eller lærer ønsker å kjøpe ordbøker som ikke skolen tilbyr, så kan dette fint gjøres når man er Feide-pålogget. Man har da online-tilgang til alle ordbøkene med én pålogging.

Mange skolen har også Ordnett Pluss, med digitale ordbøker lokalte installert på elevenes datamaskiner.

Snarvei?

Hvis dere ønsker å ha en snarvei for Feide-påloggingen til Ordnett, så skal dere bruke denne:
https://www.ordnett.no/gyldendal/access/login