PC og Mac

Programvaren finnes i to versjoner

Fungerer uten Internett

Ordbøkene lastes ned til enheten din, og du kan bruke programmet uten internett.

Ordnett Pluss lastes ned over Internett og installeres på din datamaskin. Tiden det vil ta avhenger bl.a. av hastigheten på din Internett-forbindelse, og hastigheten på din datamaskin.Programmet fungerer på datamaskiner med Windows og Mac operativsystem. Les mer om systemkrav.

Windows

Ordnett Pluss 3.3.6 for Windows (256 MB)

macOS

Ordnett Pluss 3.3.6 for macOS (217 MB)

Installasjon

Installasjonsveiledning Ordnett Pluss (pdf, 1MB)
For å laste ned filen, høyreklikker du på lenken og velger Lagre mål som…

Avhengig av hvilken nettleser du bruker kan du nå velge Kjør eller Last ned.

Hvis du velger Last ned så må du velge Kjør når filen er ferdig nedlastet. (Hvis du ikke får dette valget, så gå til mappen der filen ligger, og dobbeltklikk.)

Programmet blir nå installert. Følg oppskriften som programmet gir deg.

NB! Hvis du har antivirusprogram og brannmur installert kan det hende du i tillegg må svare på spørsmål fra disse programmene. Ordnett Pluss skal ha tilgang til Internett.

Når programmet er ferdig installert kan det hende du blir bedt om å starte maskinen på nytt før du kan bruke det. Ta i så fall en omstart.

Systemkrav

Ordnett Pluss er et dataprogram som fungerer på datamaskiner med Windows og macOS (10.7 og oppover).

Programmet installeres på enbruker-PCer, og fungerer i utgangspunktet ikke i klient/server-løsninger. Tilgang til «Eksternt skrivebord» (Remote Desktop) fungerer, f.eks. via Citrix.

Programmet fungerer uten Internett, men krever tidvis Internett-tilgang, både for nedlasting av selve programmet og ordbøkene det inneholder, og for senere oppdateringer av programvare og ordboksdata. Også avspilling av lydfiler krever Internett-tilgang. (Særskilte betingelser kan gjelde for spesielle leveranser, f.eks. til skoler.)

Ordbøkene i programmet tar plass på harddisken din; hvor mye plass avhenger av hvilke og hvor mange ordbøker man abonnerer på. Vi anbefaler at du har minst 1 GB ledig på harddisken din når du installerer Ordnett Pluss.

Både antivirusprogramvare og brannmurer som er installert på datamaskinen din kan forsøke å beskytte maskinen mot ny programvare. Hvis du får spørsmål under installasjonen av Ordnett Pluss så er det viktig å huske på at Ordnett Pluss skal ha tilgang både ut og inn til Internett.

Feide-pålogging fungerer ikke med Ordnett Pluss

alt

Skoleelever som ønsker å bruke Ordnett Pluss kan ikke logge seg inn med brukernavn fra Feide.

Elever ved skoler som har avtale om bruk av Ordnett skal henvende seg til læreren eller IKT-ansvarlig ved skolen. De skal da kunne installere en programpakke uten pålogging, der alle ordbøkene er inkludert.

Elever ved skoler som ikke har avtale om bruk av Ordnett kan selv kjøpe digitale ordbøker. De må da registrere seg med et privat brukernavn på Ordnett og logge seg inn med dette i Ordnett Pluss.