Over 400 000 fornøyde brukere

– fra alle samfunnsområder

Ordnett har over 400 000 fornøyde brukere av sin språktjeneste. Her har vi samlet et knippe av de mange hyggelige tilbakemeldingene vi har mottatt.

 • Oversettelsesoppdragene mine er ofte tekniske og fagspråkelige krevende og jeg prøvde derfor også teknisk ordbok og økonomisk ordbok en stund. Disse var til god hjelp.

  Ordnett har blitt »et must» for meg i mine oversettelser og var også en svært god hjelper under studiene og i hverdagen som sådan. Takk for flotte tilbud og god hjelp!

  Ingunn ØstbyDaglig leder, WordIng
 • For en som til daglig beskjeftiger seg med ord og kryssordsnekring er man avhengig av gode verktøy for å sikre at kryssordene holder den kvaliteten kundene etterspør. Ordnett er et uovertruffent verktøy i så måte!

  Med en stor kundemasse og daglig kryssordproduksjon ønsker man i størst mulig utstrekning å variere nøkkelordene man benytter, og Ordnetts innhold har i så måte stort sett det jeg trenger for å skape denne variasjonen. En stor og flott synonymordliste samt ord i beskrivelser og uttrykk.

  Ordnett er en uvurderlig hjelp i mitt daglige arbeide :)

  Hans Arne HaldorsenInnehaver, Kryo Media
 • Ordnett er den første norske sida jeg logger meg inn på når jeg begynner å jobbe om morgenen. Og jeg har stor nytte av den – særlig for å oversette fra tysk til norsk, men også for å finne synonymer. Nå er det en noe spesiell bransje jeg jobber i, ORION er en av Europas største forhandlere av erotikk, så det er ikke alltid jeg finner de litt småfrekke ordene jeg leter etter ;)

  Men mange av tekstene er reklametekster, så jeg har VELDIG bruk for synonymer.

  Ellen Søndenaa-DefournyORION Postordre Norge AS
 • Jeg bruker stadig Ordnett når jeg er på «ordjakt» – enten jeg leter etter synonymer, andre uttrykksmåter eller oversettelser til norsk fra engelsk eller andre språk. Som kommunikasjonsrådgiver i Festspillene i Bergen har jeg ofte bruk for spesialuttrykk innen musikk eller teater, og jeg synes at tjenesten har et imponerende antall oppslagsord. Pluss også for brukervennligheten og hastigheten!

  Silje Vestvikkommunikasjonsrådgiver Festspillene i Bergen
 • Kjempedyr og kjempebra! Som tekstforfatter i et reklamebyrå (og forfatter av en bok) bruker jeg flere ulike hjelpemidler i tekstsammenheng. Den norske appen er innertier! Presis og korrekt i forklaringene, hundre tusen ord i lista, en fin kombinasjon av forklaringer, eksempler og synonymer, pluss kjapp og effektiv. Terningkast seks, takker og bukker.

  Morten SangvikSCOOTR Reklamebyrå
 • Som bibliotekar er det viktig for oss å formidle de gode verktøyene til brukerne våre, og vi informerer om Ordnett på ulike måter: Gjennom handouts på kurs for studenter og ansatte, på fagsider og andre nettsider får de kjennskap til tjenesten og hvordan den fungerer. Lingvistene på engelskseksjonen foretrekker de enspråklige ordbøkene fra Oxford framfor en del andre på markedet. Disse har gode eksempler som er forskningsbaserte, og Oxford har lang erfaring i å skrive ordbøker, i tillegg er det engelske og amerikanske oppslagsord.

  Karianne HagenUniversitetsbibliotekar, Høgskolen i Hedmark
 • Jeg bruker Ordnett hver eneste dag. Denne ordboka er sannsynligvis det verktøyet som teller mest i det daglige livet mitt, både på jobb og privat. Man kan også få tak i typiske norske uttrykk og det setter jeg stor pris på. I tillegg har jeg alltid fått levert min egen programvare fra support, ettersom det ikke var mulig å bruke standardversjonen grunnet brannmuren som brukes av arbeidsgiveren min.

  Tusen takk til Ordnett som gjør livet mitt i Norge mulig.

  Jerome Matallana Senioringeniør, Statnett
 • Jeg bruker Ordnett av to grunner:

  1. Det er suverent til kryssordhjelp, både som oppslagsverk og med kryssordhjelperen.

  2. Jeg har en vitebegjærlig tenåring i huset som stadig spør meg om hva et ord betyr. Da slår jeg opp på Ordnett og kan gi ham en presis forklaring uten å måtte innom både leksika og ordbøker. Ordnett leder oss jo videre til SNL hvis det gir bedre informasjon om ordet.

  Aslaug Lyngstad
 • Jeg oversetter til norsk og trenger ofte synonymer og norske uttrykk. Ordnett har fantastiske søkealternativer! Jeg bruker jokertegn ganske ofte, * for mer enn ett tegn, ? for ett tegn. Det jeg også liker er muligheten til å velge søk i «All tekst», slik at det ikke bare finner oppslagsord, men ord i beskrivelser og uttrykk. Ordnett Pluss starter alltid i minimodus, i venstre øverste hjørne av skjermen, det gir akkurat det jeg trenger i min jobb som oversetter/korrekturleser, og det gir meg trygghet.

  Det oppdateres også automatisk hver gang jeg starter programmet, og dermed har jeg alltid en «ny utgave» av ordboken!

  Micha Reiseloversetter på 8. året
 • Vi bruker Ordnett til å sjekke rettskriving, finne synonymer og den svensk-norske ordboka, og vi er godt fornøyd med innholdet.

  Kari og MarianneStar Tour
 • Vi er veldig fornøyd med denne tjenesten, og da særlig Kryssordhjelperen hvor vi får mye hjelp når vi står fast med lange ord. Nettopp på grunn av denne klarer vi nå å løse ganske vanskelige oppgaver. Vi føler at dette produktet er noe vi bare ha. Synes også det er greit å kunne søke i ordlister for å få fram synonymer på nettet i stedet for å slå opp i bøker. Dessuten er vi meget fornøyd med servicen dere gir, med raske svar etc.

  Karin og Peder Markengbakken
 • Som lærer i spansk og engelsk synes jeg Ordnett Pluss er et nyttig og effektivt verktøy, både for elevene og meg selv.

  Christian Stranger-Johannessenspråklærer i videregående skole
 • Jeg er aldeles storfornøyd med appene deres! For iPad er det generelt veldig få ordbøker som er noe tess, men disse appene er de beste jeg noen gang har prøvd. Bruker de hele tiden for å få hjelp når jeg lurer på hva ord betyr og hvordan de er stavet. De hjelper meg også i norsk. Har både den norske ordlisten og den engelske. Jeg er både født og oppvokst i England, men trenger likevel hjelp med noen få ord. Anbefales på det sterkeste!

  Lise-Lotte Pedersen
 • Vi i Onsagers skaper verdier av unike norske ideer ved å sikre norsk næringsliv rettigheter til patenter, design og varemerker. Vi representerer våre kunder i rundt 140 land og arbeider med alt fra bioteknologi til telekommunikasjon, utnyttelse av fornybare energikilder, bank og forsikring, næringsmidler og design. I alt vi gjør er det viktig at vi er presise i juridisk, teknisk og kommersiell språkbruk. Det er derfor avgjørende at vi har tilgang til oppdaterte språklige oppslagsverk som også går i dybden med solid fagterminologi. I det daglige er Ordnett vårt primære oppslagsverk som gir oss rask og enkel tilgang til solide og oppdaterte ordbøker.

  Onsagers AS
 • Ordnett.no en uvurderlig del av vår jobbhverdag. Digitale ordbøker er et viktig verktøy for oss i vår jobb som tekstforfattere, oversettere og kommunikasjonsarbeidere. Vi har valgt ordnett.no som vår foretrukne ordbok, fordi den er brukervennlig, pålitelig og alltid tilgjengelig. Som bedriftskunde setter vi stor pris på muligheten til å skreddersy våre egne pakker ved å sette sammen utvalgte ordbøker etter behov. Ved aktiv bruk av ordnett.no lærer vi noe nytt hver dag – vi kan ikke se for oss en arbeidsdag uten. Vi anbefaler ordnett.no på det varmeste!

  Språkfolk AS
 • Vi bruker ordbøker fra Ordnett hele tiden. Vårt tilpassede abonnement gir oss et svært funksjonelt verktøy som gjør en travel arbeidsdag mer effektiv.

  BTI Studios
 • Som forfatter er jeg en flittig bruker av ordbøker. Jeg har to bugnende bokhyller fulle – men på pc-en får alt plass bak et lite ikon. Ordnett er et fremragende verktøy: Intuitivt og lett å bruke, presist og treffsikkert. Hvis du er opptatt av språk – og da mener jeg alt fra rettskrivning og ordvalg til variasjon og etymologi – gir jeg Ordnett min varmeste anbefaling.

  Tom Egelandforfatter
 • Ordnett.no er et lynraskt, presist og veldig nyttig hjelpemiddel i hverdagen til et reklamebyrå. De digitale ordbøkene er effektive, intuitive og enkle å ta i bruk, og selv om fysiske bøker har sin sjarm, har vi bladd i våre siste papirordbøker. Vi anbefaler Ordnett.no til alle som jobber med språk. Noe som strengt tatt betyr at vi anbefaler dette for alle.

  Lars Joachim GrimstadKreativ leder, Try/Apt reklamebyrå
 • Vi er veldig fornøyd med Ordnett, det er veldig brukervennlig og vi bruker det flittig. Vi bruker Ordnett i manusarbeid, til korrektur og når vi oversetter tekster.

  Spartacus Forlag
 • Som et globalt aluminiumselskap ønsker Hydro å signalisere kvalitet også gjennom sin språkbruk, enten det dreier seg om selskapets kommunikasjon på nett eller i andre kanaler. Ordnett er godt hjelpemiddel for Hydros kommunikasjonsavdeling.

  Norsk Hydro ASA
 • Vi hos SDI Media er godt fornøyd med ordnett.no sin tjeneste. I vårt yrke som audiovisuelle oversettere, der språklig kvalitet står i fokus, er det viktig å ha et verktøy som gir oss korrekt og nøyaktig informasjon slik at vi kan gjøre vår jobb på en effektiv og grundig måte. Det er fint at det er mange ordbøker å velge mellom, for vi har ofte behov for ord fra ulike fagområder. I vår jobb kreves det ofte at vi gjør mye research, og Ordnett gir oss et godt utgangspunkt til å finne de beste språklige løsningene på våre utallige språklige utfordringer. Tjenesten er brukervennlig.

  Jeg personlig er veldig glad for Språkverktøyet som er inkludert. Særlig kan jeg huske at jeg var fornøyd med Språkvett-delen der kommaleksikonet er en flott og grundig innføring i et til tider komplisert område av grammatikken.

  I tillegg er jeg godt fornøyd med at tjenesten er dynamisk på den måten at man har mulighet til å komme med tilbakemelding om det plutselig er slik at noe er stavet feil. Det tar ikke lang tid før jeg får en e-post med takk for observasjonen, og feilen er rettet opp.

  Christina VioletaSDI Media
 • Som oversetter er jeg selvsagt avhengig av gode ordbøker. I tillegg er det viktig med enkle, effektive verktøy som ikke sinker meg unødig i arbeidet. Noe av det første jeg gjør når arbeidsdagen starter, er å logge meg på Ordnett. Det har rett og slett blitt en del av rutinen, og jeg vet ikke lenger helt hvordan jeg skulle klart meg uten Ordnett. Det går raskt å slå opp der, og spesielt praktisk er det at jeg får sjekket flere ordbøker på samme tid. Hvis jeg av en eller annen grunn ikke får tilgang til Ordnett, blir ikke arbeidsdagen like effektiv.

  Hilde Strømsnesoversetter og språkkonsulent, Strømsnes språktjenester
 • I min jobb som «Single Point of Contact» mot vårt europeiske salgsstøtte-team lokalisert i London, har jeg ofte benyttet Ordnett i forbindelse med kontrakts- og anbudsarbeid for å kvalitetssjekke enkelte ord og uttrykk. Ordnett er et godt arbeidsverktøy som anbefales til andre i tilsvarende roller.

  Marianne Sundvor Bid & Sales Support Coordinator