Du er her:

Ordnett Pluss, Mac vs. PC

Alle de andre veilederne har beskrevet en Windows-versjon av Ordnett Pluss. Her skal vi forklare hva som er annerledes for deg som har en datamaskin fra Apple.

I hovedsak er det meste likt: Ordbøkene er de samme, søket fungerer likt og de fleste innstillinger og valg går igjen i begge versjonene.

Kun to skjermstørrelser

For Mac er det kun Minimodus og Fullmodus som er tilgjengelig.

Du finner dem begge på Verktøy-knappen. Under Innstillinger kan du velge hvilken av de to du ønsker å bruke som standard.

Kopier fra andre tekster

På en Mac er det annerledes å hente ord fra andre programmer. Det er derfor ingen «Mus over»-funksjon, og heller ingen Skrivehjelp for Word.

I stedet kan du bruke den universale funksjonen Kopier til raskt å slå opp ord. Det enkleste er å bruke tastatur-kommandoen ⌘ + C, men det fungerer også bra å høyreklikke.

Som for Windows-versjonen fungerer dette kun i Minimodus.

Om søket

Søket fungerer på samme måte som for Windows-versjonen: Det søkes først i oppslagsordene, deretter i fritekst («All tekst»). Du kan selv starte et fritekstsøk ved å velge All tekst under søkefeltet.

Kom i gang med Ordnett Pluss

Veilederen går gjennom all funksjonalitet i Ordnett Pluss.