Informasjonskapsler («cookies»)

For å holde oversikt over dine pålogginger på www.ordnett.no legger vi igjen en informasjonskapsel (også kalt cookie, eller bare nettkapsel) på datamaskinen din. Når du logger deg ut av Ordnett slettes den. Hvis du ikke logger deg ut vil vi bruke informasjonskapselen til å gi deg tilgang til Ordnett uten at du må logge deg inn på nytt.

I tillegg til å holde orden på dine pålogginger bruker vi cookies for å huske valg du kan foreta mens du søker: Vi husker ditt siste valgte språk, og om du har snevret inn søket ditt til bare én ordbok («drilldown»).

Hvis du besøker Ordnett med en nøkkel som skal gi deg tilgang til ordbøker eller rabatt ved kjøp, så blir også denne nøkkelen lagret noen timer i en cookie. Videre bruker Ordnett Google Analytics, som også benytter cookies.

Riktig innstilling i din nettleser

Du kan selv slette slike cookies, eller du kan be nettleseren din om å gjøre det. Også en del oppryddingsprogrammet på datamaskinen kan slette cookies. Men hvis du gjør dette kommer vi ut av tellingen, og du kan risikere å bli stengt ute fra Ordnett. For at Ordnett skal fungere problemfritt er det derfor viktig at du ikke sletter cookies direkte.

Som regel er det nettleseren din som sletter cookies, uten at du engang er klar over det, og nedenfor viser vi deg hvordan innstillingene i nettleseren bør være for å unngå problemer. Hvis du allikevel ønsker å slette cookies er det ingen annen mulighet enn å logge ut av Ordnett hver gang du bruker tjenesten. Det er kanskje litt tungvint, men gir deg i hvert fall ikke påloggingsproblemer.

Internet Explorer

For denne nettleseren går du til menyen Verktøy og velger Alternativer for Internett. Der skal det ikke være huket av for «Slett leserlogg når leseren lukkes».

Mozilla Firefox

For denne nettleseren går du til menyen Verktøy og velger Innstillinger. Under knappen «Personvern» skal Firefox «Huske historikk».

Google Crome

For denne nettleseren klikker du på skiftenøkkelen og velger Alternativer og deretter Avansert, før du trykker på knappen «Innstillinger for innhold». Du skal tillate at nettsteder lagrer data på maskinen.

Opera

For denne nettleseren finner du menyen Innstillinger og velger Avansert. Under Infokapsler skal du «Godta infokapsler».