Cristin-avtale om Ordnett

Konsortieavtale om digitale ordbøker

CRIStin har forhandlet frem en felles avtale som gir deltakerinstitusjonene gode tilbud på digitale ordbøker. Ordbøkene leveres gjennom tjenesten Ordnett.no, en nettbasert løsning som fungerer på alle plattformer.

Bak tjenesten Ordnett.no står Kunnskapsforlaget. Vi forvalter i dag en nesten hundre år gammel ordboktradisjon og håndterer hele produksjonsløpet fra forfatter til sluttbruker. Vi er i dag markedsledende leverandør av digitale ordbøker til både skoleverket og offentlig forvaltning.

Alle CRIStin-institusjoner som ikke kjenner Ordnett.no, kan be om prøvetilgang.

Produktfordeler

Her følger noen av produktfordelene med vår tjeneste, sammenliknet med andre leverandører.

Det største innholdet!

Vi har ordbøker for 11 språk, våre ordbøker er de mest omfattende på det norske markedet.

I Ordnett.no finner du også ordbøker fra det anerkjente forlaget Oxford University Press, som vi har en eksklusiv avtale med i Norge.

Ordnett.no omfatter også et bibliotek med 280 000 lydfiler, alle med autentisk uttale.

Intelligent søk

Når du søker i digitale ordbøker, gjør vi alt for at du skal finne det du leter etter. Vi søker derfor ikke bare i oppslagsordene, men i hele artikkelen (fritekstsøk). Dette gjør det f.eks. enkelt å finne uttrykk eller andre flerordskombinasjoner. Du kan også søke ved hjelp av jokertegn, og vi hjelper deg hvis du skriver ordet feil.

Du velger selv hvilke språk og hvilke ordbøker du vil søke i. Les mer om søket.

Oversiktlige artikler

Ordnett har en svært oversiktlig treffliste, der den viktigste informasjonen i hver artikkel trekkes ut og presenteres på én linje.

Artiklene inneholder gode forklaringer, informasjon om språklige nyanser og praktiske eksempler på bruk.

Grensesnitt også egnet for mobiltelefoner og nettbrett

Vår tjeneste er tilpasset bruk på alle typer skjermer: PC, nettbrett, mobiltelefoner og andre enheter med små skjermer.

Personlige innstillinger

Alle som bruker Ordnett kan ha sin egen Min side. Der kan man gjøre egne innstillinger for ordbøker og visning av søk.

Ordbøker som inngår

I avtalen inngår en basis-pakke med ordbøker for norsk og engelsk. I tillegg kan det velges en rekke andre ordbøker, for alle de store språkene, og en mengde fagordbøker. Se hele utvalget.

Nytt for 2018

Fra og med 2018 vil alle Cristin-kunder få tilgang på Stor norsk ordnok. Dette er den største norsk-ordboken, med 235 000 oppslagsord.

Alle de tidligere ordbøkene er slått sammen til én stor ordbok. I tillegg er alle oppslagsordene og bøyningene fra Tanums store rettskrivningsordbok tatt med. Les mer om ordboken.

App

Alle Cristin-kunder får Feide-tilgang til vår nye ordbok-app. Med den er alle ordbøkene tilgjengelig på telefon eller nettbrett, uten Internett.

Ellen Prebensen

Salgs- og markedsansvarlig

Ellen Prebensen