Du er her:

Hva er nytt?

Nye bilder, nye knapper, nye søkesider – samme innholdet!

Vi har gjort små endringer overalt, men håper at du kjenner deg igjen. Sidene skal fungere godt på alle skjermer, enten du sitter med en PC, et nettbrett eller med mobiltelefonen din. De største endringene vil nok oppleves på søkesiden.

Ikke alle sidene er flyttet over i den nye løsningen ennå, så du vil kunne oppleve å bli kastet litt frem og tilbake.

Menyer

Menyen er øverst i høyre hjørne
(ved siden av handlekurven).

Sidene har fått en ny meny som ligger øverst til høyre (3 streker). Her vil du finne det meste. Hvis du jobber på en stor skjerm er noen av de viktigste sidene tatt ut fra denne menyen, og kan velges direkte fra øvre del av skjermen (Butikk, Hjelp m.m.).

Min side

Nytt valg for min side

Du kommer til Min side enten fra hovedmenyen, eller ved å klikke på navnet ditt øverst i høyre hjørne.

Inne på Min side finner du oversikt over ordbøkene dine og du kan gjøre innstillinger slik du er vant til.

Her kan du lese mer om mulighetene du har på Min side.

Søket

Som før velger du språk før du søker. Og du søker i alle ordbøkene dine for det valgte språket (med mindre du har valgt noen vekk på Min side).

Bøyde former

Bøyde former og varianter av ord blir nå ikke søkt på automatisk.

Hva betyr dette i praksis? Hvis du i gammel løsning søker på åpner eller lukker søkes det automatisk også på verbene åpne og lukke. I ny versjon får du kun artiklene om opptrekker-redskap og lukkermekanisme i kamera. Du får forslag om å søke på de bøyde formene, men du må da klikke på dem selv.

Stor skjerm

Du vil alltid se alle ordbøkene dine i venstre del av skjermen, selv om søket gir 0 treff. Trefflisten består som tidligere av artikler som kan vises i kortversjon eller fullversjon - klikk på + og - ved siden av oppslagsordet.

Hvis du bruker stor skjerm viser vi alle ordbøkene dine mens du søker. Ordbøkene er alltid listet opp i den samme rekkefølgen (alfabetisk), og du ser hvor mange treff det er i hver enkelt ordbok.

 

 

 

Hvis du klikker på én eller flere ordbøker så velges disse. Trefflisten oppdateres da automatisk.

En slik filtrering av søket huskes ved senere søk. Men det er enkelt å nullstille filteret – klikk på ordbøkene én gang til, eller trykk på en egen knapp for Nullstill ordbok-filter.

Liten skjerm

Hvis du åpner Ordnett på mobiltelefonen (eller bare i et lite vindu), så ligger ordbøkene bak knappen Vis søkeverktøy.

Hvis du har filtrert ordbøkene dine før søk, så varsler et rødt trekant-symbol deg om at du ikke søker i alle ordbøkene dine.

Responsive sider

Alle sidene på ordnett.no blir nå automatisk tilpasset enheten du bruker når du besøker oss. Det vil si at du får sidens fulle innhold også når du bruker mobiltelefon.