Du er her:

Hvordan bruke Ordnett fra egen nettside?

Hvis du som kunde ønsker å legge inn Ordnett-søk fra en egen nettside er dette uproblematisk. Nedenfor finner du eksempler og oppskrift på hvordan du kan integrere et Ordnett-søkefelt på en hvilken som helst nettside.

Ønsker du ikke å lage søkebokser, men bare lage lenker til enkeltordbøker eller enkelte språk? Se oppskriften for dette.

Alle slike søk forutsetter at brukerne har tilgangsrettigheter til Ordnett, enten gjennom eget brukernavn og passord, eller i et felles nettverk (IP-tilgang). Valg som er gjort på Min side vil påvirke resultatet av søkene nedenfor, f.eks. der et helt språk er skrudd av.

Søk i ett språk

Dette er standard-søket i Ordnett, og man søker da i alle ordbøker man abonnerer på innen dette ene språket. Tospråklige ordbøker er tilordnet fremmedspråket, slik at for å søke i norsk-engelsk ordbok må man velge Engelsk.

Se koden for dette søket.

Hvilket språk man søker i bestemmes av en egen parameter-verdi; verdiene finner du sammen med koden.

Søk i enkeltordbøker

Man kan også lage et søkefelt som søker i en bestemt ordbok.

Se koden for dette søket.

Hvilken ordbok du skal søke i bestemmes av en egen parameter-verdi. Verdiene for de ulike ordbøkene finner du sammen med koden.

Søk i alle språk

Dette søket gjøres i alle språk, i alle tilgjengelige ordbøker. Det er viktig å merke seg at dette søket har noen begrensninger i forhold til å søke i ett og ett språk, og vil kunne gå litt tregere enn søk i enkeltspråk, les mer her.

Se koden for dette søket.

 

Dette er en lenke.