Du er her:

Hva kan du gjøre på «Min side»?

Min side gir deg en fin oversikt over hvilke ordbøker du abonnerer på og hvilke opplysninger som er registrert på deg som bruker.

Fra disse sidene kan du også stanse eller fornye et abonnement. Du kan også gjøre tilpasninger i søkegrensesnittet.

Alle endringer du gjør på Min side vil bli husket når du går tilbake til søkesiden, og vil også gjelde for andre datamaskiner du logger deg på med ditt brukernavn.

Innstilling for søk

Standard-innstillingen for Ordnett.no er at du søker i ett og ett språk, og at du søker i alle ordbøkene du abonnerer på hvor det valgte språket.

Søk i alle språk

Hvis du ønsker å søke på tvers av språkene kan du huke av for dette. Dette gir følgende endringer:

  • Søket gjøres kun i oppslagsord. Søk i «All tekst» må velges i boksen Forbedre søket ditt.
  • Treffene grupperes språk for språk.
  • Språk som det ikke er treff i vises ikke i det hele tatt.
  • Språket som er valgt under søkefeltet behandles som hovedspråk, og treffene i dette språket kommer alltid først.
  • Språkverktøy vises bare for hovedspråket.

Hvis du skulle ønske å søke i kun noen av språkene dine må du skru av alle ordbøkene i de språkene du ikke vil få opp i trefflisten, se mer om dette nedenfor.

En liten bemerkning

Det å samtidig søke i flere språk vil kunne gå ut over responstiden ettersom flere parallelle søk gjøres mot databasen. Ved å søke i flere språk vil det som nevnt også være noe mer tidkrevende å søke i all tekst (fritekst).

Vi anbefaler derfor kun å søke i flere språk samtidig når man har et spesielt behov for dette.

Vis hele artikkelen i trefflisten

Standard er å vise en kort-versjon av artikkelen i trefflisten hvis du får mer enn 1 treff. Dette gir god oversikt over alle treffene, men medfører samtidig at man må klikke på en artikkel for å se hele innholdet.

Her kan du selv stille inn hvor mange artikler du ønsker å se i fullvisning; alle tallene 1–9999 kan velges.

Valg av enkeltordbøker

Listen over ordbøkene dine er gruppert etter språk, og som standard søkes det i alle ordbøkene dine. Du vil se at de er huket av når du klikker på ett av flaggene.

Hvis du ønsker å ikke søke i én eller flere ordbøker fjerner du bare haken i boksen foran disse ordbøkene. Da vil det ikke søkes i disse før du igjen haker dem av.

Personlig informasjon

Ved å klikke på knappen «Endre passord og personlig informasjon» kan du redigere alle opplysningene som er registrert på deg i vår brukerdatabase.

Dine abonnementer

Ved å klikke på knappen «Administrer dine abonnementer» se hvilke abonnementer som løper og hvilke som er utløpt. Du kan også stanse abonnementer og forlenge de som er utløpt eller snart vil løpe ut. (Hvis du forlenger et abonnement før det løper ut vil du ikke miste noe av den «gamle» abonnementsperioden, den nye perioden legges bare til det eksisterende.)